۱۳۸۸ بهمن ۱۹, دوشنبه

سرود "یار دبستانی من" در فیلم برگزیده جشنواره فجر: به رنگ ارغوان!

در فیلم به رنگ ارغوان به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا، صحنه ای هست که دانشجویان معترض به سمت جنگل می روند و سرود "یار دبستانی من" را می خوانند. در سینمایی که فیلم را دیدم، در این صحنه همه دست زدند و فریاد کشیدند. لحظه زیبایی بود.

بیخود نیست که احمدی نژاد در مورد رنگ ارغوان گفته است که فیلم خوبی است، اما باید اصلاحاتی در آن صورت بگیرد!

۱۳۸۸ بهمن ۱۵, پنجشنبه

مضحک ترین جایزه جشنواره فجر اهدا شد!

در مراسم اختتامیه جشنواره فجر، جایزه حقوق بشر اسلامی که باید به فیلمی در راستای صلح جهانی اهدا می شد، به فیلم "شکارچی شنبه" ساخته پرویز شیخ طادی اهدا شد که سراسر خشونت و کشتار بود و تنها چیزی که نداشت صلح و آرامش بود!

۱۳۸۸ بهمن ۱۴, چهارشنبه

سنگ روی یخ شدن علی معلم مجری مراسم اختتامیه!

علی معلم مجری مراسم اختتامیه حسابی سنگ روی یخ شد. او که فیلم "آل" را تهیه کرده بود و به همین خاطر آلت دست کودتا شده بود، درحالی که رشیدپور اجرای مراسم را نپذیرفته بود، به روی صحنه رفت. اما هربار که اسم فیلم آل به عنوان نامزد جایزه اعلام می شد اما جایزه نمی گرفت، ناراحت می شد. این ناراحتی او به تدریج تبدیل به تیک عصبی شد تا به این فیلم هم یک جایزه مشترک موسیقی متن دادند! سزای بلندگوی کودتاچیان بیش ازین هم نیست!

حرف های سبز محسن طنابنده هنگام دریافت دیپلم افتخار!

محسن طنابنده وقتی برای دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول برای فیلم های "سنگ اول" و "هفت دقیقه به پاییز" روی صحنه رفت، بعد از تشکر عاشقانه از همسرش، گفت:"به امید روزهای بی خشونت و بی تعصب"! و سالن جشنواره را ترکاند.

۱۳۸۸ بهمن ۱۲, دوشنبه

حضور برادارن ارزشی و خواهران چادری در سینمای مطبوعات!

اتفاق عجیب امسال که در راستای نظامی شدن مملکت صورت گرفت، حضور پرتعداد آدم‌های مشکوک در سینمای رسانه‌ها بود. مثل خانم‌های چادری که معلوم بود نه تنها اهل سینما نبودند، بلکه با آداب فیلم دیدن هم آشنا نبودند. البته آقایان بسیجی و اطلاعاتی هم که تا دل‌تان بخواهد حاضر بودند! به‌هرحال که این جو امنیتی به جلسه‌های پرسش و پاسخ هم رسید. بعد از نمایش فیلم "زمهریر" ساخته علی رویین‌تن دیدیم که پیش از حضور خبرنگاران، این افراد همه جاها را گرفته بودند تا با سروصدا نگذارند خبرنگاران از فیلم انتقاد کنند. اما از همه جالب‌تر وقتی بود که یک برادر اطلاعاتی پشت میکروفن قرار گرفت و بعد از دفاع ناشیانه از فیلم، به منتقدان توهین کرد و وقتی منتقدان ازو خواستند مثل بقیه خودش را معرفی کند و کارتش را نشان بدهد، او سر باز زد. به این ترتیب جلسه پرسش و پاسخ فیلم زمهریر که عده‌ای آن را اخراجی‌ها 3 خوانده‌اند، با سالنی پر از چادری‌ها و ریش و پشمی‌ها به هرج و مرج کشیده شد. مجری ارزشی فیلم گبرلو هم به جایش نگذاشت نظرات منفی منتقدان درمورد فیلم خوانده شود.

به‌نظر شما منظور کارگردان کدام دین است؟

پرویز شیخ‌طادی فیلمی ساخته به نام "شکارچی شنبه".در این فیلم دو نوجوان به اصرار پدربزرگ روحانی پسر نوجوان، با هم عقد می‌کنند. همچنین در فیلم به لزوم استفاده از حجاب و نیز حرام بودن گوشت خوک اشاره می‌شود. جایی از فیلم مرد روحانی به نوه‌اش توضیح می‌دهد که مردم دیگر را برای تحکیم وحدت و نیز پیروی از جهاد می‌کشند. در فیلم،حکومتی شبه نظامی در راس کار است و مردم در زمینه پایداری این تشکیلات یکدیگر را کمک می‌کنند. خوب، به نظر شما این فیلم از کدام دین صحبت می‌کند و در کجا می‌گذرد؟
شاید عجیب باشد، اما فیلم درباره صهیونیست‌هاست و یهودیان مذهبی در اسرائیل! حال این‌که چرا این قوانین مذهبی در ایران هم بسیار شبیه به اسرائیل برگزار می‌شوند،از کارگردان باید پرسید!

حاتمی‌کیا بدبخت شد رفت!

احمدی‌نژاد اظهار کرد که فیلم رنگ ارغوان را دوست دارد، البته نیاز به اصلاحاتی دارد! با شنیدن این حرف، حاتمی‌کیا به‌عنوان کارگردان فیلم احساس بدبختی زیادی کرد که احمدی‌نژاد از فیلمش خوشش آمده! به‌ویژه که احمدی‌نژاد سینما را با سلمانی کنار خانه‌شان اشتباه گرفته و فکر می‌کند اصلاح فیلم به سادگی اصلاح موی سر است. البته برای کسی که سالی یک بار سلمانی می رود، این اظهارنظر درباره اصلاح، چندان بعید هم نبود!


فریاد یا حسین /میرحسین در روز سخنرانی افتتاحیه!

درست زمانی که وزیر ارشاد برای سخنرانی گرم شده بود، فریاد یاحسین/میرحسین در سالن افتتاحیه جشنواره همه را شگفت زده کرد. این اتفاق سبب شد وزیر نتواند تمرکز کند و حدود ده دقیقه حرف‌های پراکنده‌ای را به زبان آورد. هنوز از نام این خبرنگار شجاع اطلاعی در دست نداریم.